4 tot 26 mei 2024
Sarah De Schepper | Pétra Vanwichelen, Sarah De Schepper, Nick Verhaeghe, Thijs Van der Linden
4 tot 26 mei 2024
Thijs Van der Linden | Pétra Vanwichelen, Sarah De Schepper, Nick Verhaeghe, Thijs Van der Linden
4 tot 26 mei 2024
Pétra Vanwichelen | Pétra Vanwichelen, Sarah De Schepper, Nick Verhaeghe, Thijs Van der Linden
4 tot 26 mei 2024
Nick Verhaeghe | Pétra Vanwichelen, Sarah De Schepper, Nick Verhaeghe, Thijs Van der Linden
23 september tot 15 oktober 2023
Saar De Buysere | Space Heroes don't have to Climb Mountains
23 september tot 15 oktober 2023
Leen Galle | Space Heroes don't have to Climb Mountains
3 tot 25 juni 2023
Jan Delestinne | [ən] Samenloop van Omstandigheden #3
3 tot 25 juni 2023
Celine Geeraert | [ən] Samenloop van Omstandigheden #3
8 tot 30 oktober 2022
Ilse Verschaeve | Stable
8 tot 30 oktober 2022
Isa D'hondt | Buitenspel
4 tot 26 juni 2022
Hugo De Smaele | Wegwerkzaamheid (maakt lichter in je hoofd)
4 tot 26 juni 2022
Jan Schelstraete | Anathemata
2 tot 27 februari 2022
Bob van de Putte | White Noise
2 tot 27 februari 2022
Hendrik Vermeulen | Veldstation X
4 tot 26 mei 2024
Sarah De Schepper
groepstentoonstelling met
Pétra Van Wichelen, Sarah De Schepper, Nick Verhaeghe en Thijs Van der Linden
Met _VERZAMELWERK_ toont keramiste Sarah De Schepper een in-situ-installatie die ze omschrijft als ‘ruimtelijke collage’.
Het vervagen en vervormen van herinneringen aan haar overleden vader en de daaruit voortvloeiende gevoelens en gedachten vormen de basis voor haar beeldend werk. In haar streven om die vorm te geven ontstaan gestileerd objecten.
Ze beperkt zich niet enkel tot klei, maar zorgt voor extra contrast door deze materie te combineren met andere materialen. In haar werk komen steeds vaker elementen terug die naar haar vaders beroep verwijzen: frames, gele kleuraccenten, lijnen, verkeerskegels, de doorsnede van wegblokkade-elementen…
Ook haar werk evolueert doorheen de tijd van vorm en inhoud. In haar opstelling zoekt ze gevoelsmatig en intuïtief naar een evenwicht en dialoog tussen de geabstraheerde vormen en de ruimte. De brutaliteit van de Pijpketel staat in schril contrast met de uitgepuurde opstelling en de subtiele soberheid en zachtheid van haar werk.
4 tot 26 mei 2024
Thijs Van der Linden
groepstentoonstelling met
Pétra Van Wichelen, Sarah De Schepper, Nick Verhaeghe en Thijs Van der Linden
‘Thijs Van der Linden steekt zijn fascinatie voor bomen niet onder stoelen of banken maar erin. Zijn werk valt op door coherentie. Hij drukt respect en zin voor conservatie van bomen uit in verschillende vormen en technieken, van tekening, collage, grafisch werk tot sculptuur met evenveel kunde.
Hij behandelt ze als geliefde mensen; accentueert hun grilligheid door ze te confronteren met geometrische vlakken en lijnen of onderdeel te laten worden van een mensenlichaam.’
(Christel Lanckvrind)
‘Als een archivaris is hij enorm toegewijd aan het documenteren van hoe bomen ons leven meer beïnvloeden dan we er bij stilstaan.’
(Bart Marius)
4 tot 26 mei 2024
Pétra Vanwichelen
groepstentoonstelling met
Pétra Van Wichelen, Sarah De Schepper, Nick Verhaeghe en Thijs Van der Linden
Met simpele materialen als textiel of potlood op papier, schept Pétra Vanwichelen vederlichte ruimtelijke constructies of scherp afgelijnde tekeningen van organische vormen die opnieuw en opnieuw worden herwerkt.
Ze zien er aaibaar zacht en broos uit maar er schuilt iets in van onuitgesproken emoties. Uit sommige ervan ontsnappen beschadigde zinnen als verwarde gedachten, of lijnen als een bloedrode navelstreng die tijdelijk twee levens verbindt.
Haar werken lijken bedrieglijk eenvoudig maar roepen vragen op over verlies en vergankelijkheid.Zelf verwoordt ze het zo:
‘In mijn werk tracht ik de stilte, door het verlies van geheugen, te doorbreken en uit te drukken als een ontwrichtende ervaring. Door middel van symbolen, zoals fragmentarische beelden, onsamenhangende woorden of lege ruimtes.
Deze elementen kunnen de verwarring en desoriëntatie weergeven die gepaard gaan met het verlies van herinneringen. Tegelijkertijd kan het ook een gevoel van melancholie oproepen, omdat de stilte die ontstaat door het verlies van geheugen een leegte creëert die moeilijk of niet op te vullen is.’
4 tot 26 mei 2024
Nick Verhaeghe
groepstentoonstelling met
Pétra Van Wichelen, Sarah De Schepper, Nick Verhaeghe en Thijs Van der Linden
‘Nick Verhaeghe probeert het vluchtige en vergankelijke te grijpen door het vast te leggen in een fotografisch beeld. Voor de ontwikkeling van zijn foto’s gebruikt hij geen conventionele producten, maar maakt hij zelf ontwikkelaar op basis van elementen die in relatie staan met het afgebeelde. Veelal zijn dat planten. Op die manier geeft hij de natuur de kans om iets toe te voegen aan het beeld.
Het levert onverwachte en opvallende effecten op die een universum lijken te openen, parallel aan de werkelijke wereld. Een wereld van organische verbeelding die imperfecties omarmt en de natuur als gids gebruikt.
Het werk van Nick Verhaeghe is een uitnodiging om in ieder van ons het kinderlijk verzet tegen het gangbare aan te wakkeren en om een leven lang te blijven verkennen en experimenteren.’
(Anja Hellebaut)
23 september tot 15 oktober 2023
Saar De Buysere
Space Heroes don't have to Climb Mountains
Met de meest diverse materialen, zowel op het papier als in de ruimte, schept Saar De Buysere uitgepuurde persoonlijke interpretaties van het begrip ‘landschap’: een steen wordt een berg, een tak een bos... Dit is geen weergave van een bestaand landschap maar universeel.
Ze gebruikt subtiel technieken als dieptewerking: een boom of een struik vormen het voorplan; in het middenveld vinden we andere beeldelementen als een bos, huis of waterpartij en het achterplan wordt gedomineerd door een heuvel of een berg.
Voor Saar De Buysere begint de herinnering aan reizen in de zetel. Herinneringen die ze in haar atelier verwerkt tot uitgepuurde beelden.
Speciaal voor deze tentoonstelling heeft Saar De Buysere een multipel gemaakt. Voor meer info klik hier.
23 september tot 15 oktober 2023
Leen Galle
Space Heroes don't have to Climb Mountains
Leen Galle maakt fris en helder geschilderde schilderijen die worden bewoond door sprookjesfiguren, ruimtereizigers en andere verrassende wezens. Daarnaast maakt ze ook assemblages van allerlei kleurrijke objecten en speelgoed.
In deze wonderlijke werelden brengt ze op een intuïtieve manier beeldelementen met een verschillende materialiteit samen.
Schijnbaar lukraak schept ze nieuwe beelden die er enerzijds vervreemd uitzien maar toch zeer vertrouwd aanvoelen. De werken van Leen Galle zijn lichtvoetig en met een grote portie humor.
[ən] Samenloop van Omstandigheden
is een opeenvolging van projecten / exposities waarbij Jan Delestinne, als ene maker, een andere uitnodigt tot dialoog. De tentoonstelling in de Pijpketel is de derde in deze reeks. Deze keer wordt Céline Geeraert uitgenodigd, vertrekkend vanuit de Thoughts in Motion-notebooks. Dit zijn een soort uitgefilterde schetsboekjes van Jan Delestinne die op een intuïtieve en beeldende manier de aard van ons denken bevragen.
In de tekst Voorstel en omschrijving van een project wordt het opzet ervan gedetailleerd uitgeschreven.
8 tot 30 oktober 2022
Ilse Verschaeve
Stable
Stable is een fragiele architecturale, verplaatsbare en veranderbare sculptuur of installatie. Die dient als drager van werk dat betekenis geeft aan het onbetekenende van de alledaagse routine.
Ilse Verschaeve wilt de stereotype verwachtingspatronen die men heeft van een vrouw in vraag stellen. Maar haar werk is dankzij humor en intuïtief materiaalgebruik zo licht als een plumeau.
8 tot 30 oktober 2022
Isa D'hondt
Buitenspel
Van deze tentoonstelling is een catalogus.
Voor meer info, klik hier
Vanuit een algemene onmacht probeert Isa D'hondt met haar beeldend werk vat te krijgen op de dingen. In schilderijen, tekeningen en ruimtelijk werk verkent ze vlak, ruimte, figuratie en abstractie.
Ze speelt met schaal en met modules. Soms vertaalt dit zich in kleine maquettes en soms in groter uitgevoerde staketsels waarbij het werk wordt aangepast aan de omgeving.
Bij dit alles zet ze zichzelf soms buitenspel.
4 tot 26 juni 2022
Hugo De Smaele
Wegwerkzaamheid
(maakt lichter in je hoofd)
Het teveel aan drukte in je kop valt te bemeesteren. Veel kan geminderd, Aan een en ander valt te knabbelen en te peuteren.
Tekst kan weggestreept, info verwijderd, beeld gesaboteerd. Getallen mogen dalen tot nul, rekeningen verduisterd. Hoe dan ook is er niets dat niet met een laagje verf af te dekken valt.
https://desmaele.blogspot.com/
4 tot 26 juni 2022
Jan Schelstraete
Anathemata
Anathemata zijn votiefgiften waarmee men dank betuigt of gunsten afsmeekt. Wat Jan Schelstraete het meest aanspreekt is het oppervlak ervan: hoe het is geboend door smekende handen of aangevreten door de tijd.
Hij creëert objecten op maat van zijn eigen hand of lichaam met een eigen huid en textuur.
2 tot 27 februari 2022
Bob van de Putte
White noise
Met verpakkingsmateriaal als piepschuim, plastiek en transparante plakband creëert Bob van de Putte een wondere witte wereld waarin niets eenduidig is. Sneeuw zoals op een oude zwart-wittelevisie als symbool van verwarring en ruis.
Alle gezelligheid wordt weggezogen terwijl zijn avatar de wacht houdt.
17 september tot 10 oktober 2021
Hendrik Vermeulen
Veldstation X
.
Van deze tentoonstelling is een catalogus.
Voor meer info, klik hier.
De titel verwijst naar het tekengestoelte dat hij achteraan in de boomgaard opstelde. Hij maakt er tekeningen en de ontwerpschetsen voor de assemblages en sculpturen die hij in deze uitgepuurde tentoonstelling toonde, samen met een reeks transferafdrukken op plaaster en een bijzonder geslaagde in-situ ingreep.